à la une

Null toleranse: Ingen publisitet til nazister!

Defiant: Tess Asplund, 42, stepped out in front of 300 Nazis marching through the city of Borlange, Sweden, and faced its leaders with her fist in the air

Jeg finner det umulig å tro at i landet som for 6 år siden ble nedsenket i sorg etter herjingene til en høyreekstremist, der tårene til de etterlatte ennå ikke har tørket, så kommer landets største avis ut med en massiv kampanje som promoterer synspunktene til disse stemmene. Det VG faktisk gjør med artikkelserien «Det hvite raseriet» er å lade våpnene til disse kreftene.

Det er ikke galt å avsløre høyreekstremister. Vi må ta trusselen fra ytre høyre på alvor, og vi må snakke og skrive om dette. Vi må stå sammen og kjempe mot høyreekstremisme i hele Europa. Det som er galt, er å gi nazister og fascister en talerstol, slik VG gjør nå. Se for eksempel intervjuet med Anna og Margarita Bråten, mor og datter som er aktive i henholdsvis SIAN og Demokratene. De får store mengder spalteplass i en av landets største aviser til å fortelle leserne om hvor høyt de elsker dyr og hvor bekymret de er for «islamiseringen». De normaliseres og ufarliggjøres med betraktninger som denne: «Hun står på en liten scene på torget, smalskuldret, nesten vever, smilende mot publikum som står samlet med ryggen vendt mot henne».

Erfaringer fra mitt forrige hjemland Hellas viser akkurat dette: Like etter at greske medier satte i gang en kampanje for å «avsløre» Gyllent Daggry, økte de faktisk sin oppslutning og ble en maktfaktor i samfunnet. De spredte skrekk med rensing av nabolag for alle grupperinger de var i mot. Aktiviteter som de tidligere kun ville våge å utføre som terrorangrep nattestid, ble nå utført midt på lyse dagen. Det var først da de drepte en gresk politisk meningsmotstander med kniv på åpen gate at myndighetene tok affære. Alle valgte representanter og deres politiske ledere ble arrestert og tiltalt for opprettelse av en kriminell gjeng. G.D. er nå stilt for retten anklaget for organisert kriminalitet og rettssaken pågår fortsatt.

Gratulerer VG dere kan nå være stolte av å ha gjort deres selv til talerør for de mørkeste kreftene i Europa. Vidkun Quisling ville vært stolt av dere. Unødig å nevne, men dere er nå bannlyst fra mitt hjem til evig tid.

Helene Hammer

Facebook Comments
admin
at

Legg inn en kommentar